Держпродспоживслужба

05 Вересня, 2022 р., 09:34
                В умовах сьогодення вимоги щодо маркування харчових продуктів   викладені в Законі України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та Законі України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» ( далі – Закон), який є  іще одним кроком на шляху гармонізації українського харчового законодавства з європейським. Головна мета  цих документів – захистити споживача, забезпечити його повною інформацією щодо харчового продукту для можливості здійснити свідомий вибір відповідно до потреб. Інформація про харчовий продукт має бути точною, достовірною та зрозумілою для споживача. Усі харчові продукти, що перебувають в обігу на території України, повинні маркуватися державною мовою (п.1 статті 10 Закону).  Відповідно до частини другої статті 37 Закону України  «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» забороняється обіг харчових продуктів, якщо ці продукти небезпечні, непридатні до споживання, неправильно марковані тощо.
26 Липня, 2022 р., 14:26
Наш регіон належить до тих регіонів, де збирання грибів є традиційним. Сезон дощів, який наразі відмічається по Полтавській області,  пришвидшує ріст грибів.
18 Липня, 2022 р., 08:34
Майже чотири місяці в Україні працює Національна платформа продовольчої безпеки. Вона створена на базі Держпродспоживслужби. Платформа дозволяє об'єднати зусилля військових адміністрацій, виробників харчових продуктів, торговельних мереж, міжнародних організацій у стимулюванні розбудови української економіки в умовах війни та забезпеченні харчовими продуктами й товарами першої необхідності мешканців громад, Збройні Сили України та територіальну оборону.
26 Січня, 2022 р., 10:08
Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області здійснюють контролю за виконанням обмежень, визначених постановою КМУ від 09.12.2020 р. № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним погіршенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом» та постановами Головного державного санітарного лікаря України.
22 Березня, 2021 р., 08:13
Ми з радістю запрошуємо Вас на захід, що відбудеться 25 березня, з 14 до 15 години.  Запрошені спікери  розкажуть про сертифікацію систем НАССР

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора