Держпродспоживслужба

08 Листопада, 2023 р., 08:33
Чай - це популярний напій, який має безліч корисних властивостей. Проте чайні пакетики можуть становити небезпеку здоров'ю, оскільки їх матеріал може містити потенційно шкідливі речовини.Підписатися
01 Листопада, 2023 р., 10:36
На Вінниччині зафіксовано спалах вірусного гепатиту А. 60 людей з підтвердженим діагнозом гепатит А госпіталізовані, серед них – 14 дітей. Також ще 14 пацієнтів перебувають під медичним наглядом та очікують підтвердження діагнозу. Постраждалі отримують всю необхідну медичну допомогу та залишаються під наглядом лікарів.
21 Вересня, 2023 р., 10:00
Ротавірусна інфекція – одна з форм гострої кишкової інфекції, збудником якої є Ротавірус людини.
14 Вересня, 2023 р., 15:47
На даний час, законодавством тимчасово установлено, що на період дії правового режиму воєнного стану, введеного Указом Президента України затвердженого Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні», та протягом шести місяців після його припинення чи скасування, харчові продукти, які не відповідають вимогам чинного законодавства щодо надання споживачам інформації про харчові продукти, можуть вироблятися та/або вводитися в обіг. Такі харчові продукти можуть перебувати в обігу до настання кінцевої дати споживання або закінчення строку придатності.
04 Вересня, 2023 р., 10:26
Сказ – одна з найнебезпечніших летальних вірусних хвороб спільних для тварин та людей.
31 Серпня, 2023 р., 08:57
До 20 вересня 2019 року всі українські підприємства харчової галузі, зокрема, і  заклади освіти, які надають послуги з харчування, а також постачальники та перевізники харчових продуктів, мали впровадити систему управління безпечністю харчування НАССР.  
24 Серпня, 2023 р., 16:11
                                Україна належить до країн, де вживання грибів є традиційним, їх найчастіше використовують як приправи до страв. Гриби – своєрідний харчовий продукт, який має особливий хімічний склад. У них знаходиться значна кількість азотистих речовин, зокрема білків, жирів, вуглеводів, деякі вітаміни (В1, РР). Вони містять багато мінеральних речовин (фосфор). Але лікарі оцінюють гриби як продукт, який важко перетравлюється. Тому страви з них можуть вживатися лише практично здоровими людьми. І в жодному разі гриби не можна споживати дітям!     Зазначимо, що гриби мають властивості вбирати з землі весь спектр отруйних речовин, як-от ртуть, свинець, цинк, миш’як тощо. Їх вживання іноді закінчується трагічно – грибними отруєннями та навіть смертю.
26 Липня, 2023 р., 16:02
Настав час відпусток і багато хто з нас полюбляє відпочивати на березі відкритих водойм. Відпочиваючи на пляжі можна не лише насолодитися бажаною відпусткою, але і завдати шкоди своєму здоров’ю.
25 Липня, 2023 р., 15:56
Нажаль  на агропродовольчих ринках зустрічаються випадки  неякісної продукції. Нас часто намагаються обдурити, покращуючи зовнішній вигляд або смакові якості товару.  Тому кожен має знати, що є діючий Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а саме стаття 36 «Обіг харчових продуктів на агропродовольчих ринках» та діючі «Правила торгівлі на агропродовольчих ринках». Згідно вищевказаного закону є такі вимоги: 1. Цілі туші або частини туш парнокопитних та інших копитних тварин, туші свійської птиці, кроликів та малих диких тварин, риба, мед, яйця, молоко необроблене, сир домашнього виробництва і продукти рослинного походження можуть продаватися на агропродовольчих ринках за умови підтвердження їхньої придатності за результатами випробувань (досліджень) акредитованої лабораторії, яка знаходиться на агропродовольчому ринку, державним інспектором, який знаходиться на цьому ж ринку. Не підлягають зазначеним випробуванням харчові продукти промислового виробництва, які супроводжуються документами, що забезпечують простежуваність продукції.

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора