Цивільний захист

18 Січня, 2024 р., 15:00
           На території Миргородського району фіксується тенденція до суттєвого збільшення кількості загиблих людей на пожежах. Із початку цього року рятувальники виявили на місцях виникнення загорань тіла п’ятьох осіб, тоді як за аналогічний період 2023-го загибелі громадян не допущено.
18 Січня, 2024 р., 12:12
Станом на 18 січня 2024 року на території Миргородського району виникло  18 пожеж у житловому секторі, внаслідок яких загинуло 5 осіб. Найчастішими причинами виникнення пожеж стали: необережне поводження з вогнем, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні та експлуатації електроустановок (короткі замикання), порушення при влаштуванні та експлуатації печей. У зв’язку з складним станом з пожежами та їх наслідками. Миргородське РУ ГУ ДСНС України у Полтавській області закликає громадян дотримуватися правил безпечного користування пічним опаленням, електронагрівальними приладами та дотримуватися безпеки в побуті. Для того щоб не сталося лиха, нагадаємо основні правила безпечного користування пічним опаленням та електронагрівальними приладами.
05 Січня, 2024 р., 16:16
Останнім часом зростає кількість випадків отруєння людей чадним газом, не пов’язаних із виникненням пожеж. Протягом 2023 року на території Полтавської області було зареєстровано 14 випадків отруєння людей чадним газом, внаслідок яких загинуло 2 особи та отримали отруєння 17 осіб (у тому числі 2 дітей). Як свідчить практика, основними причинами отруєння чадним газом є: порушення правил влаштування та експлуатації пічного опалення, газових приладів, електричних генераторів, несправність систем димовидалення та вентиляції. Особливо від отруєння чадним газом потерпають діти, чий організм є більш уразливим до його дії. Під час користування пічним опаленням забороняється: 
03 Січня, 2024 р., 15:49
Водохреще - одне з найважливіших у році православних свят. В цю урочистість згадують хрещення Ісуса Христа в річці Йордан та його явлення народу як Спасителя та Месії. В 2024 році через перехід на новоюліанський календар дата урочистості зміниться - тепер Водохреща буде не 19 січня.
12 Грудня, 2023 р., 15:54
Велика кількість пожеж виникає по причині порушення правил пожежної безпеки при використанні та монтажу пічного опалення. Найгірше те, що у вогні гинуть люди. Особливого занепокоєння при використанні пічного опалення викликають люди похилого віку, самотні пенсіонери та інваліди. Саме у помешканнях таких жителів пожежі виникають найчастіше. Адже утримання такого виду опалення в належному стані дуже клопітка та тяжка праця, що вимагає багатопильності та уваги.
12 Грудня, 2023 р., 14:11
Не можна стрибати та бігати по льоду, збиратися великими групами на одному місці. На початку льодоставу небезпечною є середина водоймища, а в кінці зими – прибережні ділянки.
26 Жовтня, 2023 р., 15:51
Відповідно до розпорядження Лютенського сільського голови Володимира Омельченка від 26.10.2023 № 72-ОД  рекомендовано вжити наступні заходи:
10 Липня, 2023 р., 13:57
Основними завданнями МПО(ДПО) є гасіння пожеж, рятування людей та подання допомоги в ліквідації наслідків аварій, катастроф, стихійного лиха, а також здійснення заходів із запобігання пожежам та нещасним випадкам на них.
06 Червня, 2023 р., 08:27
Інтерактивні посилання

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора