Міжнародний день безневинних дітей – жертв агресії

Дата: 05.06.2024 10:09
Кількість переглядів: 160

      4 червня – Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії. В цей день вшановуємо пам’ять усіх діток, які загинули внаслідок війни російської федерації проти України. Акція була започаткована з ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Фото без опису

     Майже півтори тисячі дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 485 дітей загинули та 1005 отримали поранення різного ступеня тяжкості. Зараз будь-які слова зайві… Немає слів… 21 століття… Гинуть діти… Закатовані, зґвалтовані, гинуть від ракет і снарядів, гинуть від мін і під руїнами… В центрі Європи гине наше майбутнє…Ми ніколи не пробачимо, і завжди будемо пам’ятати, адже памʼять про українських загиблих дітей буде вічним шрамом та однією з найболючіших сторінок нашої історії.

     В рамках Акції «Голоси дітей» керівники органів місцевого самоврядування, працівники освіти, культури, дітки та жителі громади прив`язали на дерева дзвіночки, які символізують голоси вбитих маленьких українців.

     Хвилиною мовчання присутні згадали усіх діток, які ніколи не стануть дорослими, але завжди залишаться в нашій пам’яті… Вічна пам’ять юним українцям, невинно вбитим рашистськими нелюдами, і щирі співчуття родинам, які втратили своїх дітей.

    Нехай всі Янголятка спочивають у мирі… 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора