«Патронатна сім’я – надія на краще, новітня форма сімейного виховання в Україні!»

Дата: 02.04.2024 09:45
Кількість переглядів: 55

      Службою у справах дітей виконавчого комітету Лютенської сільської ради  проводиться інформаційна робота з популяризації сімейних форм виховання та пошуку кандидатів у патронатні вихователі серед жителів громади!!!

Фото без опису

       Що ж таке патронат над дитиною?

       Це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками, складних життєвих обставин.

       Кожна дитина є окремим маленьким світом, який живе у своєму унікальному середовищі. Та іноді складається ситуація, навіть у цілком благополучній сім’ї, коли дитина з різних причин залишається без догляду дорослих та потребує термінового, часом тимчасового влаштування.

       Патронатний вихователь – це людина, яка робить благородну справу, допомагає дітям подолати складні життєві обставини.

       Тому шукаємо сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту, для роботи патронатними вихователями, що в Україні є новою соціальною послугою за місцем проживання в громаді.

      Оплата послуг зі здійснення патронату над дитиною здійснюється шляхом виплати патронатним вихователям грошового забезпечення.

      Бути патронатним вихователям – це неоціненна допомога дитині в її кризовий період.

      Патронатним вихователем може бути повнолітня особа, яка є громадянином України, має належні житлово-побутові умови за місцем проживання і добровільного помічника, разом із яким пройшла професійну підготовку за спеціальною програмою та отримала відповідну рекомендацію. 

      Про алгоритм створення патронатної сім’ї – вже розповідаємо нижче.

      За додатковою інформацією звертайтесь до служби у справах дітей Лютенської сільської ради за адресою: Полтавська область, Миргородський район, село Лютенька, вулиця Дружби, 64 тел. (0951242621)

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора