Вебдоступність

Дата: 25.09.2023 13:20
Кількість переглядів: 43

Дизайн для людей з інвалідністю: основні інструменти, принципи WCAG, тестування та оцінка помилок

Експерти: Дмитро Попов, Алла Олійник, Євгеній Шикірявий

Як зробити дизайн для незрячих та людей з порушенням моторики? Тут ви знайдете детальну інструкцію, як зробити інклюзивну вебсторінку, електронний документ чи мобільний застосунок.

Фото без опису

Основний фокус освітнього серіалу — на дизайні вебсторінки за стандартами WCAG для аудиторії, яка має слабкий зір, порушення зору чи моторики. Прослухайте огляд про принципи роботи скрінрідерів та перейдіть до створення дизайну.

 

Експерти в серіалі покроково розглянуть, як адаптувати нетекстовий контент і мультимедіа, управляти кольором, контрастом, спрощувати навігацію для користувачів клавіатури. Навчіться правильно організовувати матеріали, називати документи й елементи структури сайту або застосунку, писати читабельні тексти для користувачів із когнітивними порушеннями.

 

З цими рекомендаціями, зробити сайти безбар’єрними для маломобільних користувачів — легко.

 

Серіал розроблено з ініціативи Міністерства цифрової трансформації України для платформи Дія.Освіта за сприяння проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), що реалізується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Швеції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора