До проєкту прозорих іспитів долучаються ще чотири регіони

Дата: 23.07.2023 15:39
Кількість переглядів: 219

Фото без описуНаступними регіонами, де розпочнеться оптимізація екзаменаційної діяльності для отримання права керування транспортними засобами, стануть Сумщина, Рівненщина, Житомирщина та Кіровоградщина. Вони долучаться до пілотного проєкту з 3 серпня, а вже з 21 липня відкривається можливість отримати онлайн-талон на практичний іспит у цих областях. Про це розповів начальник сервісного центру МВС в Гадячі Анатолій Танчик.

Серед змін, які запровадять в цих регіонах: встановлення по 4 камери відеофіксації та запис звуку в класах для теоретичних іспитів, а в автівках сервісних центрів МВС для приймання практичних іспитів категорії В збільшиться кут огляду. Це зроблять, щоб уникнути «сліпих зон», пояснив Анатолій Танчик. Разом з тим зміниться система контролю екзаменаторів, оскільки відео із будь-якого іспиту зможе переглянути контролюючий орган не тільки в регіоні, але і працівник Головного сервісного центру МВС. Ці технічні зміни викликають і процеси оптимізації.

Оптимізація роботи сервісних центрів МВС означає, що в деяких населених пунктах залишаються сервісні центри МВС, які продовжують надавати всі послуги, крім теоретичних та практичних іспитів. А ті сервісні центри МВС, де екзаменаційну діяльність реформують, перетворюються на своєрідні регіональні хаби.

Анатолій Танчик нагадав, що пілотний проєкт прозорих іспитів стартував 1 червня в Одеській, Львівській, Вінницькій та Київській областях і, з огляду на результати, його вирішили продовжувати та поширювати в інші регіони.

  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора