За кордоном діють десять центрів, де можна обміняти українське посвідчення водія

Дата: 03.07.2023 09:24
Кількість переглядів: 84

У шістьох країнах діють відокремлені підрозділи ДП «Документ», де можна обміняти українське посвідчення водія на українське. Вони розташовані в Польщі, Словаччині, Туреччині, Чехії, Німеччині та Іспанії.

Фото без опису

Начальник сервісного центру МВС у Гадячі Анатолій Танчик розповів, у яких випадках можна скористатися цією послугою:

  • непридатність посвідчення для подальшого користування (зіпсоване, записи не читаються тощо);
  • зміна персональних даних власника (прізвище, ім’я, по батькові);
  • закінчення терміну дії посвідчення водія (зокрема, для посвідчень, виданих вперше на 2 роки, обмін відбувається без складання іспитів, якщо водій протягом двох років з дня видачі такого посвідчення вчинив не більше двох адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху);
  • за бажанням власника.

Для обміну потрібно надати такі документи:

  • паспорт громадянина України із зазначеним у ньому зареєстрованим місцем проживання, а якщо паспорт у форматі ID-картки без наявних відомостей про реєстрацію місця проживання, то разом надається витяг про реєстрацію місця проживання особи;
  • довідку платника податків – «ідентифікаційний код»;
  • наявне посвідчення водія, яке підлягає обміну;
  • документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо) у разі зміни таких даних.

Отримавши від клієнта повний пакет документів, адміністратори фотографують його та оформлюють заявку, яку онлайн розглядає адміністратор сервісного центру МВС в Україні. Після схвалення заявки, співробітники відокремленого підрозділу ДП «Документ» роздруковують на спеціальному бланку новий документ, а старий вилучають, пояснив Анатолій Танчик. Якщо наявне посвідчення було видане до 2013 року, то додатково проводиться запит-підтвердження дійсності посвідчення за місцем видачі.

У разі відхилення заявки – адміністратор пояснює причини відмови обміну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора