Пошук

Транспортні засоби дозволили продавати разом із номерними знаками

Дата: 02.06.2023 15:29
Кількість переглядів: 85

Автовласникам дозволили, перереєстровуючи транспортний засіб на іншу особу, передавати й закріплений на ньому номерний знак. За словами начальника сервісного центру МВС у Гадячі Анатолія Танчика, це передбачено постановою Кабінету Міністрів України № 454 від 2 травня 2023 року.

Передача номерного знака новому власнику безоплатна. Якщо ж йдеться про передачу платного номерного знака, тобто знака з відповідною комбінацією цифр, покупцю необхідно сплатити його вартість сервісному центру МВС. Разом з тим, при передачі платного номерного знака між родичами, з якими можна підтвердити зв’язок (чоловіку/дружині, батькам, дітям), сплата за нього не вимагається.

Ці зміни зокрема дозволять громадянам у майбутньому, укладаючи договір купівлі-продажу самостійно через застосунок Дія або Електронний кабінет водія, скористатися опцією купівлі автомобіля разом із номерним знаком державної реєстрації.  

Анатолій Танчик нагадав, що існують три види номерних знаків: номерні знаки державної реєстрації, номерні знаки державної реєстрації із визначеною комбінацією цифр (видаються за бажанням автовласника) та індивідуальні номерні знаки (виготовляються за індивідуальним замовленням автовласника). На сайті сервісного центру МВС завжди можна перевірити наявність номерних знаків у сервісних центрах та заздалегідь обрати комбінацію для свого транспортного засобу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора