Пошук

Використання програми "eyeWitness to Atrocities" для фіксації злочинів проти людей та людяності

Дата: 29.03.2022 14:03
Кількість переглядів: 211

Українці стали свідками воєнних злочинів та злочинів проти людяності, і надзвичайно важливо документувати докази, що дозволить притягнути винних осіб до відповідальності в межах судових проваджень на національному та міжнародному рівнях.

Міжнародна асоціація юристів розробила програму для документування злочинів «eyeWitness to Atrocities». Програма використовувалась під час розгляду судом історичних справ в Демократичній Республіці Конго, розслідування порушень прав людини на Близькому Сході та для збирання доказів злочинів на території Донецької та Луганської областей.

Програма «eyeWitness to Atrocities» має наступні переваги:

• Програма в автоматичному режимі збирає метадані, які підтверджують автентичність фото/відео/аудіо записів.

• Інформація, завантажена в програму, захищена від подальшого редагування.

• Дані автоматично передаються і зберігаються на Cloud з посиленим режимом захисту.

• Копію фото/відео/аудіо записів, завантажених в «eyeWitness to Atrocities», також можна завантажувати для інших цілей - зберігати в галерею телефону чи завантажувати в інші ресурси для збору доказів. Використання програми «eyeWitness to Atrocities» полегшує верифікацію фото/відео/аудіо записів, завантажених на інші ресурси.

• «eyeWitness to Atrocities» автоматично передасть інформацію в Міжнародний кримінальний суд, який вже проводить розслідування подій в Україні.

Програма доступна для Android 6.0 або новішої версії і завантажити її можна з Google Play Store. Програма вже має інтерфейс українською та російською мовами і автоматично завантажується мовою телефону.

Асоціація правників України (АПУ) запрошує використовувати програму «eyeWitness to Atrocities» та розповсюдити інформацію про неї серед населення та державних службовців, які здійснюють фіксацію злочинів, з метою максимально повного та оперативного збору інформації про воєнні злочини та злочини проти людяності.

Більш детальну інформацію про програму можна знайти за посиланням: https://twitter.com/eyewitnessorg/status/1498283017504182272.

У випадку запитань щодо технічних аспектів роботи програми, запитів від ЗМІ чи слідчих органів з розробниками програми можна зв'язатись за посиланням


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора