Уряд виділив додаткові кошти на посилення медичної системи в областях, — Денис Шмигаль

Дата: 05.11.2021 09:14
Кількість переглядів: 176

Фото без опису

Уряд продовжує посилювати спроможність медичної системи. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час вступної промови на засіданні Кабінету Міністрів 3 листопада.

Очільник Уряду висловив подяку всім медичним працівникам, які вже другий рік поспіль ведуть боротьбу з пандемією COVID-19.

«У низці областей наразі дійсно спостерігається пікове навантаження на лікарів, медичні заклади  та медичну систему загалом. Був у регіонах та бачив, що ситуація дійсно складна та місцями потребує втручання», — сказав Прем’єр-міністр.

Під час засідання Уряд затвердив перерозподіл коштів додаткової дотації місцевим бюджетам Кіровоградської та Одеської областей, які підуть на утримання закладів охорони здоров’я. Також 56 млн грн субвенції буде спрямовано в Сумську та Черкаську області на закупівлю кисню й кисневих концентраторів. Для посилення спроможності лабораторних центрів у Херсонській та Дніпропетровській областях буде перерозподілено 4,1 млн грн для закупівлі додаткових ПЛР-систем.

Крім того, Денис Шмигаль нагадав, що Уряд спрямував уже регіонам 400 млн грн на закупівлю кисневих станцій.

«Єдиний спосіб підтримати лікарів та, головне, захистити власне здоров’я — це вакцинація і дотримання протиепідемічних карантинних правил. Україна має достатню кількість вакцин для всіх охочих. Ми у постійному контакті з виробниками, аби забезпечити безперебійне постачання безпечної вакцини для українців», — підкреслив Прем’єр-міністр.

 

За матеріалами Урядового Порталу

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора