Пошук

Щоб навчальний процес не припинявся й проходив офлайн, у закладах освіти від коронавірусу має бути щеплено 80% працівників 

Дата: 08.09.2021 09:27
Кількість переглядів: 223

7 вересня в медичному центрі «Мій лікар» відбувся брифінг фахівців Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА. Обговорили організацію вакцинації від COVID-19 мобільними бригадами для працівників закладі освіти, які ще не отримали щеплення.

«Розпочався навчальний сезон. Діти й студенти повернулися за парти, а освітяни – до роботи. Маємо на меті донести до громадян, батьків, які ведуть дітей в школу, освітян, що вакцинація – це єдиний ефективний спосіб запобігання COVID-19»,  –  зауважила керівник обласного центру громадського здоров’я Ніна Дурдикулиєва.

На сьогодні спостерігається підйом захворюваності на коронавірус. У разі переходу країни й області в іншу «зону», будуть введені додаткові обмеження, які стосуватимуться й організації навчального  процесу.

«Маємо справу з більш агресивним штамом, що характеризується високим рівнем госпіталізації. Єдиним дієвим важелем протидії якому є вакцинація. На рівні держави й уряду перед  усіма нами стоїть актуальне завдання –  зробити все можливе для продовження навчального процесу. Усі, хто пережили попередні локдауни, відчували суттєву різницю в заняттях, які проходять онлайн та офлайн, – зауважив координатор із вакцинації Олександр Оглобля, – роботу в напрямку вакцинації будемо посилювати й надалі: проводити роз’яснювальну роботу серед педагогічних колективів, направляти мобільні бригади до шкіл, формувати відповідні списки».

Щоб навчальний процес не припинявся й проходив офлайн, у закладах освіти від коронавірусу  має бути щеплено 80% працівників.  У разі переходу області в «жовту зону» заклади освіти, де вациновано менше 80% працівників, перейдуть на дистанційне навчання. Щоб навчально-освітній процес тривав у звичайному форматі, педагогічні колективи повинні бути вакциновані.

В області достатня кількість вакцини. У найближчій перспективі планують відкриття ще двох вакцинальних Центрів у Полтаві із урахуванням логістики та зручності для населення.

На сьогодні в області щеплено близько півмільйона осіб. Першою дозою – близько 270 тисяч, другою – близько 205 тисяч. Серед пацієнтів, які знаходяться на стаціонарному лікуванні, лише не вакциновані особи.

Для учасників брифінгу провели екскурс медичним центром «Мій лікар» та показали шлях пацієнта, який потрібно пройти для того, щоб отримати щеплення від COVID-19.

За словами його Оксани Ксьонз, заклад, як і решта вакцинальних Центрів, оснащений усім необхідним обладнанням.

«Із метою дотримання карантинних вимог громадяни приходять до Центру за попереднім записом через coll-центр, і вже знають,  якою вакциною отримають щеплення та о котрій гродині. Пацієнт підписує згоду на щеплення, переходить до лікаря, який його реєструє, а далі - в кабінет для вакцинації. Після щеплення людина перебуває під спостереженням тридцять хвилин», – розповіла про алгоритм роботи Оксана Ксьонз.

Все що потрібно знати про вакцинацію на Полтащині, читайте за посиланням: https://bit.ly/3fu59Oh .

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора