Звернення завідуючого Лютенської АЗПСМ Кереченка Олександра Миколайовича

Дата: 04.08.2021 09:14
Кількість переглядів: 317

Фото без опису

«Всі ми знаємо, які наслідки може викликати респіраторно-вірусна хвороба COVID-19. І лише в наших силах розірвати ланцюг захворюваності!

 І це шлях вакцинації! Так можливі деякі незручності – декілька днів протемпературить чи буде слабкість. Але це нормальна реакція імунітету.

    Не розумію, звідки береться ця неприязнь до вакцин, із ЗМІ, з Фейсбуку чи ще звідки. Але я, як завідуючий Лютенської АЗПСМ, наголошую не звертати на пропаганду з непідтверджених джерел. Весь персонал з амбулаторії, як і я, так і люди, що вже провакцинувалися, не відмічали ніяких побічних дій. Тож закликаю всіх дорослих та дітей з 12 років за згоди оного з батьків чи опікунів не бути байдужими до себе, своїх рідних, односільчан та записуватися до амбулаторій ЗПСМ та ФАПів Лютенської ОТГ на вакцинацію.

     Восени нас чекає чергова хвиля на респіраторно-вірусну хворобу COVID-19, яка буде більш грізною. Лише в наших силах підготуватися до неї. Дякую за розуміння!»

       У разі переходу області до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня  епідемічної небезпеки для роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80%  повністю вакцинованого персоналу. Про це йдеться у постанові №1236 від 9 грудня 2020 року, зміни до якої ухвалив Кабінет Міністрів України 28 липня.

 

     “Однією з важливих новацій стають правила роботи навчальних закладів в умовах карантину. В разі виходу регіону з зеленої зони, тобто потрапляння в жовту,помаранчеву чи червону, задля роботи навчального закладу потрібно мати мінімум 80%повністю вакцинованого персоналу”, - говорить міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

 

     Важливо, що вакцинація залишається найважливішим інструментом запобігання нових захворювань і смертей, а також боротьби з пандемією. Тільки так освітяни знову зможуть повернутись до звичного життя і навчання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора