Лікарі, які вакцинувалися проти COVID-19

Дата: 26.07.2021 11:11
Кількість переглядів: 277

Валентина Величко — сімейна лікарка, педіатр, завідувачка кафедри сімейної медицини Одеського національного медичного університету, докторка медичних наук, професорка

Фото без опису

Валентина Величко рішення про щеплення прийняла відразу, щойно в Україні з’явилася вакцина проти COVID-19.

???? «Свою вакцинацію я на деякий час відклала через велику кількість відряджень. Була готова до можливих реакцій після проведення щеплення. Проте, у мене була лише невелика слабкість та легкий біль у м’язах, це за добу минуло. Після вакцинації відбувається імунна відповідь організму й можливі реакції — це нормально. Потім організм буде готовий боротись, коли зустрінеться з інфекцією. У мене є пацієнти, які інфікувалися після введення 1 дози вакцини, вони дуже легко перенесли хворобу. Дізналися про неї тільки тому, що були “контактні” та зробили тестування на COVID-19. Я завжди наголошую, що вакцинація не може спровокувати коронавірусну хворобу. Водночас перебіг захворювання у вакцинованих значно легший», — говорить Валентина Величко.

Сімейна лікарка розповідає, що більшість її інтернів готові вакцинуватись і чекають на свою чергу. Колеги-лікарі вже зробили щеплення проти COVID-19 та перенесли вакцинацію добре.

???? «Я лікарка. Я втомилася жити з COVID-19. Усі медичні працівники вже виснажені, понад рік триває пандемія. На сімейних лікарів покладено багато завдань, вони хворіють. Водночас вони продовжують працювати. Закликаю всіх вакцинуватись і побороти COVID-19 разом», — наголошує Валентина Величко.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора