На продаж винесений один із найбільших об’єктів малої приватизації в області – ДП «Полтавадіпром’ясомолпром»

Дата: 21.07.2021 14:41
Кількість переглядів: 297

 

Аукціон із продажу єдиного майнового комплексу ДП «Державний інститут по проектуванню підприємств м’ясної та молочної промисловості «Полтавадіпром’ясомолпром» відбудеться 23 липня. Це один з об’єктів малої приватизації на Полтавщині. У його складі будівля, автомобіль і близько 900 одиниць обладнання.

Фото без опису

«В області тривають процеси приватизації державного майна. За підсумками першого півріччя відбулися успішні аукціони по 15 об’єктах. До держбюджету вже перераховано понад 10 мільйонів гривень, а найближчим часом повинно надійти більше 100 мільйонів. На Полтавщині є певна кількість непродуктивних активів, які за умови залучення інвестиційних коштів можна ефективно використовувати і вдихнути в них нове життя. Їх передають через онлайн-аукціони, щоб забезпечити зручність і прозорість процесу. Найближчий аукціон – 23 липня. На продаж винесений наразі один із найбільших об’єктів малої приватизації на Полтавщині – єдиний майновий комплекс ДП «Полтавадіпром’ясомолпром», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Євген Греков.

Начальник відділу приватизації та корпоративного управління Регіонального відділення ФДМУ по Полтавській та Сумській областях Ірина Шевчук поінформувала, що будівля у складі єдиного майнового комплексу зведена 1953 року. Загальна площа об’єкта – 2427,3 м2. Саме підприємство й нині здійснює діяльність, працюють чотири особи. Кілька кабінетів функціонують. Повністю будівля не використовується, тільки частина – там орендують близько 200 м2 для закладу харчування. З 2015 року в будівлі відключене опалення. Вона потребує капітального ремонту. Не є пам’яткою архітектури.

Т.в.о. директора ДП «Полтавадіпром’ясомолпром» Ігор Шапран розповів, що до 1972 року в будівлі був молокозавод. Із 1972-го працював проєктний інститут державного значення з проєктування заводів із виробництва твердих сирів.

«Із 2001-го підприємство перейменували в «Полтавадіпром’ясомолпром». Спеціалізація лишилася, проте у зв’язку з вимогою часу сфери проєктування розширилися – нині проєктуємо об’єкти житлового, промислового й медичного значення. Наступного року інституту було б 50 років», – сказав Ігор Шапран.

ДП «Полтавадіпром’ясомолпром розташоване у Полтаві, на вул. Сапіго, 1.

Стартова ціна – 18 211 742,56 грн.

Прийом заявок для участі в аукціоні триватиме до 22 липня 2021 року.

Детальна інформація про об’єкт на сайті privatization.gov.ua: https://bit.ly/3ianQqY.

Для участі в аукціоні необхідно зареєструватися на будь-якому із підключених до системи Прозорро.Продажі майданчиків.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора