«Маємо підсилити роботу в напрямі вакцинації», – Олег Синєгубов

Дата: 12.07.2021 14:17
Кількість переглядів: 272

 

Фото без опису

В області й надалі продовжують працювати 5 центрів вакцинації. Протягом попередніх 4 днів на Полтавщині імунізували 3 553 людини.

«Дякую всім за свідому позицію, однак нам потрібно збільшувати ці темпи. Продовжимо роз’яснювальну роботу щодо необхідності вакцинації як єдиного шляху протидіяти пандемії. Всього на Полтавщині першу дозу отримали 110 801 особа, другу – 72 236», – про це на апаратній нараді 12 липня зауважив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

Як поінформував директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак, минулий тиждень був відносно спокійним порівняно з минулими, де показники захворюваності на коронавірус коливалися в межах 50 виявлених випадків за добу. Нині з 12 медичних закладів, визначених для лікування COVD-19, використовуються лише 8. На коронавірус в області хворіють 295 пацієнтів. У стаціонарі перебувають 54 особи. 11 пацієнтів підключені до апаратів ШВЛ, 22 знаходяться в палатах інтенсивної терапії. Ведеться постійний моніторинг щодо кількості виявлених пневмоній.

«Не зважаючи на те, що ми знаходимося в «зеленій» зоні, є чітко визначені карантинні заходи, яких повинні дотримуватися: дистанції, маскового режиму, гігієни та дезінфекції рук. Головним нашим завданням є вакцинація, – зауважив Віктор Лисак. – Найбільше в області щеплено вакциною CoronaVac – 70 803 особи,  Pfizer –  49 964, AstraZeneca – 42 998. Другу дозу вакцини отримали понад 72 тисяч осіб».

За показниками й темпами вакцинації область посідає друге місце в Україні після Києва. Але використано й залучено не всі резерви. В розрізі районів і громад проведуть детальний моніторинг, як працюють пукти щеплень та мобільні бригади, як відбувається інформування та комунікація на місцях.

«Минулої п’ятниці область отримала чергову партію вакцини Pfizer. Розпочали щеплення організованих колективів і перейшли до 5 етапу дорожньої карти, де зможемо залучати до вакцинації інші категорії людей, – зауважив Віктор Лисак. – Пандемія лишається. І ми хочемо, щоб працювали школи, садочки, ринки, транспорт. Маємо бути свідомими: одним зі шляхів її подолання є щеплення».

«Усі бачать, яка складна ситуація в світі, як розгортаються події. Маємо убезпечити себе від такого можливого сценарію. Для прикладу ми проаналізували наповнення обласного й місцевого бюджетів у 2020 та 2021 роках. Наразі йде перевиконання. У такому темпі маємо завершити рік, щоб зокрема й усі об’єкти соціальної сфери, які знаходяться у громадах, були профінансовані. Тому маємо підсилити роботу в напрямі вакцинації», – підсумував Олег Синєгубов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора