На Полтавщині розпочинається масове щеплення вакциною Pfizer

Дата: 16.07.2021 14:17
Кількість переглядів: 483

 

Фото без опису

Цієї неділі в Полтаві та Кременчці щеплюватимуть від COVID-19 вакциною Pfizer (Comirnaty). Про це повідомив голова Полтавської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

«Вона буде доступна для всіх охочих. Із собою, як завжди, мати паспорт, декларацію з сімейним лікарем або ідентифікаційний код. Також є можливість зареєструватися в чергу через додаток «Дія», – розповів голова Полтавської ОДА.

В Області п’ять Центрів вакцинації – Полтава, Кременчук, Лубни, Миргород, Горішні Плавні – працюватимуть традиційно з 9:00 18.00, з четверга до неділі включно. У ці дні щеплюватимуть вакциною Coronavac. Виключення Полтава та Кременчук, де у неділю, 18 липня, масово вакцинуватимуть тільки вакциною Pfizer.

«Полтавщина – один із лідерів по темпам вакцинації. І я дякую кожному громадянину, який свідомо пройшов курс вакцинації. Адже це єдина можливість побороти коронавірус і якнайшвидше повернутися до нормального життя!», – резюмував Олег Синєгубов.

Вакцина Comirnaty виробництва компаній Pfizer-BioNTech містить у собі молекулу, яка вчить клітини виробляти коронавірусні білки, необхідні для формування імунної відповіді.

Станом на 15 липня в Полтавській області щеплено 119360 осіб, за останню добу 2050.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора