У Полтаві запрацював пересувний комплекс із вакцинації проти COVID-19

Дата: 17.07.2021 14:14
Кількість переглядів: 265

 

Фото без опису

В обласному центрі в районі Центрального ринку сьогодні запрацював пересувний комплекс із вакцинації проти COVID-19. У неділю, 18 липня, в ньому також продовжать щеплювати охочих вакциною CoronaVac.

Із 8 години ранку на вулиці Новий базар, між речовим та продуктовим ринками, з’явилися два автомобілі з надписом «Комплексні медичні послуги». У одному проводять щеплення, у іншому після вакцинації люди можуть відпочити 30 хвилин під наглядом лікаря. В машинах є кондиціонер, холодильник і всі умови для вакцинації.

Бригада у складі сімейного лікаря та двох медичних сестер проводять щеплення вакциною CoronaVac і одразу ж заносять дані до національної бази.

«Зранку уже щеплювали полтавців, які працюють на ринку, багато прохожих заходять до пункту, цікавляться умовами та вакциною, щоб прийти в неділю, – розповіла Тетяна Філіпенкова, медсестра загальної практики сімейної медицини. – З собою потрібно мати лише паспорт і бажано – декларацію з сімейним лікарем. Вакцина у наявності. Працюємо в суботу і неділю з 8.00 по 13.00».

CoronaVac є інактивованою вакциною, безпечною для людини. Вона захищає від важкого перебігу COVID-19 та госпіталізації. Вакцини цього типу використовуються для щеплень від багатьох хвороб. Зокрема проти дифтерії, гепатиту B, поліомієліту. Вакцину компанії Sinovac Biotech водять внутрішньом'язово. Дані про проведене щеплення одразу заносяться до єдиної інформаційної системи.

Нагадаємо, що вихідними стаціонарні пункти вакцинації працюють у Полтаві, Кременчуці, Миргороді, Лубнах та Горішніх Плавнях. А в Полтаві 18 липня у торгово-розважальному центрі «Київ» будуть безкоштовно щеплювати охочих вакциною Pfizer.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора