«Спостерігаємо позитивну тенденцію щодо зменшення кількості летальних випадків від коронавірусу», – Олег Синєгубов

Дата: 05.07.2021 14:08
Кількість переглядів: 245

 

Фото без опису


Як поінформував директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації Віктор Лисак, на сьогодні продовжують лікування понад 320 пацієнтів. 70 осіб перебувають у стаціонарі. У реанімаційних відділеннях із підключенням до  ШВЛ знаходитьяс 10 пацієнтів, у блоках інтенсивної терапії – 16. Згідно зі статистичними даними, найбільше хворіє осіб віком 50-69 років. Відповідно люди даної вікової категорії знаходяться у найбільшій групі ризику.  «Загалом ситуація в області із поширенням коронавірусу є стабільною. Якщо аналізувати статистику, щодня маємо коливання захворюваності до 30 і більше осіб. Спостерігаємо позитивну  тенденцію щодо зменшення кількості летальних випадків та кількості медпрацівників, хворих на  СOVID-19. Проте важливо й надалі займатися профілактичною роботою й підготовкою системи охорони здоров’я до нових можливих викликів», – про це на апаратній нараді 5 липня  зауважив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

«Уряд продовжив карантинні заходи до 31 серпня цього року. Відповідно ми не повинні нехтувати профілактичними заходами. Особливо, враховуючи кількість людей, які наразі перебувають на літньому відпочинку  й активно мігрують, – зауважив Віктор Лисак.

В області триває вакцинальна кампанія. До кінця серпня щепленням планують охопити 10 млн населення України.

«На сьогодні в області щеплено 152 800 осіб. Полтавщина входить у трійку регіонів-лідерів за кількістю вакцинованих, – зауважив Віктор Лисак, – проте маємо активізувати роботу в даному напрямку.  Для цього ввели моніторинг у розрізі кожної РДА та громади, щоб достеменно бачити, як відбуваються вакцинальні процеси на місцях. Доцільно проводити більш глибинний моніторинг у розрізі кожної амбулаторії, підприємства, закладу».

На сьогодні на Полтавщині працює 5 вакцинальних центрів, діє 76 пунктів щеплення, працює 55 мобільних бригад. За словами Віктора Лисака, до активної комунікації у період вакцинальної компанії повинні долучатися старостати громад, депутати різних рівнів, керівники підприємств, а також перевізники, приватні підприємці та ін.   

«У світі збільшується кількість захворювання на новий тип коронавірусу – «Дельта». Даний штам дуже контагіозний, призводить до значних ускладнень та госпіталізації. Протиепідеміологічні заходи, вакцинація та наша свідомість –  це найефективніші методи боротьби із можливими викликами».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора