Олег Синєгубов: «Під час пандемії головним і дієвим інструментом профілактики є щеплення»

Дата: 31.05.2021 13:26
Кількість переглядів: 307

Фото без опису

Про це на апаратній нараді 31 травня зауважив голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, Полтавщина на постійній основі отримує вакцину від коронавірусної інфекції. Минулого тижня надійшло майже 15000 доз CoronaVac і 1070 доз Pfizer. Щеплюють військовослужбовців, працівників міграційної служби, прокуратури, санаторно-курортних закладів, паливно-енергетичного комплексу. Продовжується вакцинація в інтернатних закладах системи соціального захисту населення.

«Найближчим часом має надійти понад 20 тисяч доз вакцини  Sinovac, 18720 доз Pfizer і 28 500 доз вакцини AstraZeneca для ревакцинації й проведення нових щеплень. Станом на 31 травня в області вакциновано 45 370 осіб першою дозою вакцини, 6208 осіб – другою. Під час пандемії головним і дієвим інструментом профілактики є щеплення», – зауважив Олег Синєгубов.

Очільник області розповів, що минулого тижня відбувся запуск телемедицини. Це – дуже позитивний момент для Полтавщини. Завдяки телемедичному обладнанню мешканці віддалених населених пунктів області зможуть отримувати консультацію лікаря. На умовах співфінансування закуплено 339  комплектів відповідного обладнання. Воно буде спрямоване на моніторинг онкозахворювань, захворювань шкірних покривів, рівню кисню у крові і т.д.

«На сьогодні ситуація із поширенням коронавірусної інфекції відносно стабільна. Ми вийшли на показники зменшення кількості виявлених хворих  і збільшення кількості одужавших. Відповідно зменшується кількість летальних випадків та інфікування медичних працівників, – повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації Віктор Лисак, – але вкотре зосереджуємо увагу: профілактичні методи й надалі є обов’язковими».

За словами Віктора Лисака, варто активізувати роботу із проведення вакцинації. В Україні відкриваються перші пілотні центри масової вакцинації населення проти COVID-19 у містах-мільйонниках.

Сьогодні в області під хворих на COVID-19 використовується 10,5% ліжкового фонду. У зв’язку зі стабілізацією ситуації із поширенням коронавірусу триває переформатування роботи медичних закладів Полтавщини. У кожному з чотирьох районів діятиме базова, опорна, лікарня для надання відповідної допомоги із урахуванням усіх питань доступності та логістики.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора