Звернення депутатів  Лютенської сільської ради восьмого скликання

Дата: 12.07.2021 11:15
Кількість переглядів: 1157

 до Народного депутата України Березіна М.Ю., Полтавської обласної ради, Полтавської обласної державної адміністрації, Миргородської районної ради, Миргородської районної державної адміністрації,  ДП «Агентство місцевих доріг у Полтавської області»

Ми, депутати Лютенської сільської ради восьмого скликання, представляючи інтереси громади, звертаємося до Вас із проханням у вирішенні одного з найпроблемніших та найважливіших питань громади – створення належних умов для функціонування дорожньої інфраструктури, а саме: проведення ремонту та забезпечення належного догляду за дорогою                  О 17 02 026 Рашівка-Савинці-Великі Сорочинці. Балансоутримувачем зазначеного автошляху є Державне підприємство «Агентство місцевих доріг у Полтавській області».

На сьогодні обсяг фінансування з державного та обласного бюджету  на розвиток та утримання мережі автомобільних доріг загального користування, що проходять по території Лютенської громади є вкрай недостатнім.

Протягом останніх років на дорозі О 17 02 026 Рашівка-Савинці-Великі Сорочинці ремонт не проводився зовсім. Крім того, на жаль, на даний час кошти в сільському бюджеті на виділення співфінансування на заходи по ремонту автодоріг відсутні.

 Як наслідок, дана дорога, перебуває в незадовільному транспортно-експлуатаційному стані, дорожнє покриття вщент зруйноване, на поверхні дороги утворилися численні ями, вибоїни, просідання, тріщини, край проїжджої частини зруйнований. До того ж, не забезпечено належний догляд за узбіччями дороги: поросль та гілки дерев нависають над проїжджою частиною та закривають видимість дорожніх знаків і оглядовість на перехрестях.

Ситуація, яка склалася на сьогоднішній день, призводить до збільшення аварійності на дорозі та викликає невдоволення з боку населення й підвищує соціальну напругу.

Надмірно пошкоджені дороги є серйозною причиною для громади, значною перешкодою підприємництва, що в свою чергу призводить до погіршення соціально-економічного становища.

Дороги повинні забезпечувати швидкий та безпечний підвіз дітей до шкіл, доступність медицини та пересування автомобілів швидкої допомоги, вчасне прибуття пожежних автомобілів та поліції, не бути перешкодою для розвитку туризму та інших галузей.

Необхідність проведення ремонту дороги полягає ще й в тому, що у зв’язку з новим адміністративно-територіальним устроєм, виникла необхідність частого доїзду до районного центру м.Миргород,  який здійснюється вище зазначеною дорогою О 17 02 026 Рашівка-Савинці-Великі Сорочинці. Дана дорога має важливе стратегічне значення, сьогодні вона стала транспортною артерією, якою рухаються жителі суміжних громад до районного центру, рух транспорту став значно жвавішим, у зв’язку з чим наносяться ще більші пошкодження дорожньому полотну.

Оскільки з початку 2018 року обласна державна адміністрація набула повноважень щодо управління автомобільними дорогами загального користування місцевого значення, серед яких: організація будівництва, реконструкції, ремонту, утримання та догляд автомобільних доріг загального користування місцевого значення відповідно до державних будівельних норм і стандартів, у зв’язку з тим, що балансоутримувачем зазначеного автошляху на сьогодні є ДП «Агентство місцевих доріг Полтавській області», а також, керуючись ст. 13, 21 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», ст.49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», звертаємося до Вас із проханням вжити заходів та виділити відповідне фінансування на ремонт даної дороги та розчищення її від порослі і гілок дерев, створивши належні умови для функціонування дорожньої інфраструктури на території громади.

Беручи до уваги вищевказане, враховуючи соціальну значимість порушеного питання, сподіваємося на Ваше розуміння ситуації, підтримку та позитивне вирішення питання.

 

 

З повагою,

депутати Лютенської сільської ради

восьмого скликання

 

 

Звернення прийнято на шостій сесії Лютенської сільської ради

восьмого скликання

09 липня 2021 року


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора