Пошук

Розпочато роботу з розробки Стратегії розвитку Лютенської територіальної громади

Дата: 21.05.2021 09:50
Кількість переглядів: 1501

20 травня  2021 року в актовій залі Лютенської  сільської  ради  відбулося перше засідання робочої групи з розробки  Стратегії розвитку Лютенської територіальної громади на 2022-2027 роки.


 

         На засіданні були присутні  24 з 26 членів Робочої групи: посадові особи сільської ради, старости с.Соснівка, с.Лисівка, с.Рашівка, громадські активісти, керівники сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств, підприємці громади, керівники комунальних підприємств та організацій, представники галузі медицини та освіти.

        Дієві рекомендації в ході обговорення майбутньої Стратегії розвитку громади надав начальник відділу економічного аналізу та стратегічного планування Управління стратегічного планування та регіонального розвитку Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської облдержадміністрації  Андрій  Сорочинський .

В ході зустрічі:

  • ознайомилися з методичними рекомендаціями зі стратегічного планування та його етапами;
  • проаналізували результати проведеного анкетування щодо проблем та  основних ресурсів громади, завдань, які необхідно здійснити для розвитку громади;
  • визначили подальші кроки з розробки Стратегії розвитку Лютенської ТГ.

        Стратегія має бути дорожньою картою розвитку громади. Вона допоможе не лише спрогнозувати загальну перспективу, а визначити головні вектори розвитку. 

         Перший день роботи пройшов плідно, обговорення було жвавим. В ході засідання визначено послідовність роботи над Стратегією, затверджено план її розробки, визначені відповідальні особи за підготовку інформації щодо поточного стану соціально-економічного розвитку громади. Виділено основні проблеми громади та першочергові заходи, які слід здійснити для подолання цих проблем.

        Також сформовано Стратегічні цілі майбутньої Стратегії:

Ціль 1. Висока якість життя, комфортні умови та добробут.

Ціль 2. Підвищення економічного розвитку громади.

Ціль 3. Покращення стану екології та соціальної інфраструктури території.

         Основну увагу при розробці Стратегії вирішено приділити економічному розвитку та створенню нових робочих місць.

         Запрошуємо усіх жителів громади долучитися до розробки Стратегії розвитку Лютенської територіальної громади на 2022-2027 роки.

Всі свої пропозиції, думки, ідеї та побажання просимо надсилати в письмовому вигляді на адресу Лютенської сільської ради: с.Лютенька, вул.Дружби, 64 або на електронну пошту lutenka@ukr.net.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора