Пошук

АЛЕРГІЯ НА АМБРОЗІЮ –ХВОРОБА СУЧАСНОЇ ЦИВІЛІЗАЦІЇ

Дата: 06.04.2021 09:02
Кількість переглядів: 748

Наприкінці липня в Україні зацвітає амброзія, а це означає, що настає непростий період для алергіків. Кожна рослина амброзії виробляє близько мільярду пилкових зерен, які прекрасно розносяться з вітром та здатні долати величезні відстані (до 400 км). Тож на алергію на амброзію страждає дуже велика кількість людей.

Прояви алергії на амброзію

Лікарі вважають пилок амброзії одним із найбільш агресивних алергенів. Саме від даного виду алергії у людей часто розвивається бронхіальна астма, пилок негативно впливає на шкіру, слизові оболонки. Передбачити розвиток алергічної реакції на цвітіння даної рослини важко, але спадкова схильність тут відіграє досить значну роль.

Навіть здорова людина може стати алергіком, якщо буде впродовж декількох тижнів дихати повітрям із великою кількістю пилку амброзії. На жаль, у більшості випадків алергію на нього вилікувати практично неможливо, можна лише навчитися певним чином контролювати її прояви.

Симптоми алергії виникають після того, як пилок амброзії потрапляє до організму через слизові оболонки або шкіру. Імунна система намагається захистити людину від алергену, застосовуючи для цього спеціальні хімічні речовини. Через це хворий буде відчувати такі симптоми:

нежить (слиз часто опускається в горло та викликає кашель);

свербіж та почервоніння очей;

сльозотеча;

відчуття першіння в горлі;

свербіж шкіри, поява висипань;

кашель, часто з хрипами;

біль у горлі.

До довгострокових наслідків алергії на амброзію лікарі відносять:

дратівливість;

пригнічений, депресивний стан;

проблеми зі сном;

зниження концентрації уваги;

головний біль;

розпухання губ;

закладеність у вухах;

втрата нюху та смаку.

Як боротися з алергією на амброзію?

Амброзія цвіте з кінця липня і аж до середини вересня, а іноді й довше. Тож 2 місяці на рік алергік буде відчувати суттєвий дискомфорт, який, до того ж, має всі шанси перерости у серйозну хворобу, таку як бронхіальна астма. Тому боротися з алергією можна і треба, слід просто знати, яким чином це робити.

 Краще усувати  причину чим боротися з наслідками. Долучайтеся до боротьби з карантинною рослиною!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора