Відбулася третя сесія Лютенської сільської ради

Дата: 19.02.2021 19:17
Кількість переглядів: 1104

        19 лютого 2021 року у залі засідань Лютенської сільської ради відбулося пленарне засідання третьої сесії Лютенської сільської ради восьмого скликання. На засідання прибув  21 депутат  із 22 обраних .

Фото без опису

       Вів засідання Лютенський сільський голова Володимир Омельченко.  На початку сесії голова привітав новообраного депутата  Буца Романа Васильовича (по 6 територіальному округу) та вручив посвідчення депутата.

      На розгляд порядку денного було внесено   101 питання.

       Напередодні, 18 лютого,  відбулися засідання постійних комісій сільської ради: з питань фінансів, бюджету, планування соціально-економічного розвитку(голова комісії Віктор Хоменко ); з питань земельних відносин, охорони навколишнього середовища, містобудування, будівництва(голова комісії Іван Гурський ); з питань прав людини, законності, депутатської діяльності, етики та регламенту(голова комісії Надія Гринь ); 19.02., перед сесією – засідання комісії з питань охорони здоров'я, освіти, культури, молоді,фізкультури та спорту(голова комісії Наталія Романенко ).

Фото без опису Фото без опису
Фото без опису Фото без опису

     Майже всі питання порядку денного було  розглянуто депутатами на комісіях. За поданням начальника відділення поліції №1 Миргородського районного відділу поліції  ГУ Національної поліції в Полтавській області    Петра Токаря депутати включили до розгляду питання « Про  затвердження Програми безпеки на території Лютенської сільської громади на 2021 -2-23 роки».

     Депутати затвердили звіт по виконанню зведеного сільського бюджету Лютенської сільської ради за 2020 рік та внесли зміни до бюджету на 2021 рік, погодивши  зміни до ряду програм на 2021 рік, а саме:    місцевих стимулів для медичних працівників на 2021 рік; утримання об’єктів спільного користування чи ліквідації негативних наслідків діяльності об'єктів спільного користування на 2021 рік;  про  надання  грошової допомоги  жителям Лютенської сільської ради на 2021 рік ;   благоустрою населених пунктів Лютенської сільської ради  на 2021-2023  роки; комплексної  програми  розвитку  освіти  на 2021 рік; розвитку    культури і спорту  на 2021 рік ;розвтку місцевого самоврядування в  Лютенській  сільській раді на 2021 рік ; « Питна вода  села Рашівка на 2021 рік».

     Затверджено нові програми:   зайнятості населення  Лютенської сільської ради Гадяцького району на 2021-2023 роки  та програма « Ветеран» Лютенської сільської ради  на 2021 рік.

        

          Начальник відділу освіти , культури , молоді та спорту виконавчого комітету Лютенської сільської ради Наталія Романенко  представила депутатам питання про організацію  харчування  дітей в дошкільних закладах Лютенської сільської ради; про організацію  харчування  учнів закладів середньої освіти Лютенської сільської ради  у 2021 році; про затвердження Положення про оплату праці працівників  відділу освіти, культури, молоді та спорту виконавчого комітету Лютенської сільської ради; про зміну назви закладів  освіти  Лютенської сільської ради  відповідно до Закону України « Про освіту» (зі змінами);про затвердження описів печаток та штампів  закладів загальної  середньої освіти  Лютенської сільської ради.

        Депутати затвердили тарифи на послугу водопостачання, що надаються  Рашівським психоневрологічним  будинком-інтернатом ( с. Рашівка) та  ТОВ «АФ «ім Довженка» ( с. Лютенька).

       Відповідно до поданої заяви староста Рашівського старостинського округу Олена Ярошенко склала свої повноваження,новим старостою депутати затвердили запропоновану   сільським головою кандидатуру – Руслана Гринька , жителя с.Рашівка, який приступить до виконання своїх обов'язків 2 березня цього року.

          На основі звернення жителів Рашівського старостинського округу

 депутати сільської ради  прийняли звернення до Президента України ,

Верховної Ради України, Кабінету  Міністрів України про недопущення підняття

тарифів на енергоносії.

        Також прийнято рішення про вступ Лютенської сільської

 ради  до Асоціації «Полтавська обласна асоціація органів місцевого

самоврядування»; про безоплатну передачу  майна закладів  освіти

 Лютенської сільської ради, клубних та бібліотечних закладів  в

 оперативне  управління  відділу освіти , культури , молоді та спорту

 виконавчого комітету Лютенської сільської ради.

         Потому начальник відділу земельних відносин, благоустрою, житлово-комунального господарства та екології виконавчого комітету сільської ради Валентина Міщенко  представила на розгляд депутатів 70 земельних  питань, які були одноголосно прийняті.

        Депутати працювали злагоджено, конструктивно,тому рішення прийняті по всіх  ста  питаннях, які були внесені на розгляд   третьої сесії Лютенської сільської ради восьмого скликання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора